Yksilöllistä hoitoa kehosi ehdoilla

Osteopatia on manuaalista eli käsillä tehtävää hoitoa erilaisiin kehon toiminnallisiin häiriöihin ja kiputiloihin. Osteopaatti hoitaa käsillään muun muassa niveliä ja pehmytkudoksia. Hoidon tarkoituksena on vaikuttaa kehon toimintaa häiritseviin liikerajoituksiin ja vapauttaa mahdollisia jännityksiä. Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena ja hoito tehdään kehoasi ja tarpeitasi kuunnellen. Kipuilun syy voi olla jossain muualla kuin missä se ensisijaisesti tuntuu.

Tyypillisiä syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle ovat muun muassa

Myös raskausajan ja synnytyksen jälkeiset kiputilat ovat tavallisia syitä hakeutua osteopaatin hoitoon. Aktiiviliikkujat ja urheilijat voivat saada apua erilaisiin rasitusvammoihin tai niiden ennaltaehkäisyyn.

Osteopaatti on koulutettu ammattilainen

Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen. Koulutus kestää Suomessa neljä vuotta ja on kokopäiväistä. Koulutus sisältää manuaalisten taitojen lisäksi runsaasti muun muassa anatomian, fysiologian ja erotusdiagnostiikan opintoja. Osteopatian juuret ulottuvat aina 1800-luvun lopun Yhdysvaltoihin, mutta on Suomessa vielä verrattain nuori ammattikunta. 

Lue lisää osteopatiasta esimerkiksi Suomen osteopaattiliiton sivuilta.